Vi som gör programmet

 

 

Peter Björkstrand

Peter är född 1976 i Malmö och är programledare och lite av spindeln i nätet för våra program. Peter har också ansvar för det dagliga arbetet kring allt som händer på Malmökanalen och han har jobbat med radio sedan 1994. På fritiden är han idrottsledare och umgås med sin familj.

 

Steve Olsson

Steve är född 1981 i Göteborg men flyttade tidigt till Skåne, där han flyttat runt en del. Steve är främst reporter och ansvarig för mycket researcharbete. Han har varit intresserad av radio i hela sitt liv och varit på Malmökanalen sedan 2002. På fritiden ägnar han sig åt sina stora intressen musik och utflykter av olika slag.

 

 

Pernilla Alwrud 

Pernilla är född 1974 i Malmö och är redaktionens glada och positiva telefonist och sekreterare samt ansvarig för medlemskontakter och tävling  Hon är mycket engagerad i sina medmänniskor och har dessutom full koll på all administration. På sin fritid lyssnar Pernilla på massor av bra musik, gör utflykter och umgås med familjen.

 

 

Claes Gylling

Claes är journalist med många strängar på sin lyra. Bland annat jobbar han med RFSL Malmös program som sänds varje onsdag här på Malmökanalen. I våra program är han vår expert på kultur och film. 

 

Jimmy Björkstrand

Jimmy har varit mångårig landslagsspelare för Sverige och har representerat oss i många stora mästerskap och olympiska spel, där han vid flera tillfällen krönts med de ädlaste medaljer. Han har ett stort idrottsintresse och är en stor supporter till stadens stolthet Malmö FF. I våra program är Jimmy vår idrottsexpert.

 

 

Emil Thulin

Emil Thulin är vår konnesör och matinspiratör. Han har utbildat sig som restaurangbiträde och har ett brinnande intresse för mat i alla dess former och kombinationer. Hans egen favoritmeny är någon form av gryta, med majs som tillbehör, men han är också lite av expert på att tillaga fisk. Förutom sitt matintresse gillar Emil sport och tv-spel och han är själv aktiv som fotbollsledare.

 

Tyke Tykesson

Tyke Tykesson guidar oss genom Malmös historia, som han har koll på som Malmös stadsarkitekt sedan 2002. Född och uppvuxen i Höör och Vittsjö åkte han till Glasgow för studier i konstvetenskap och idéhistoria. Han har också givit ut åtta böcker kring Malmös arkitektur genom tiderna.

 

 

Henrik Göthlin

Henrik jobbar just nu som PR- och pressansvarig på organisationen Visit Denmark, som är Danmarks nationella turismorganisation med syfte att sprida kunskap och information om sådant som sker i Danmark. Henrik har en lång bakgrund inom resebranschen och har bland annat på Estlands Turistbyrå med ansvar för både press och marknadsföring. På sin fritid är Henrik bland annat en stor karaokefantast.

 

Bellevuegårdens bibliotekarier

 

Marie, Gunilla, Lotta och Ivar

 

De har alla fyra lång erfarenhet inom biblioteksvärlden där alla fyra uppskattar den sociala litteraturförmedlande delen av arbetet men också att få jobba med litteratur och böcker hela dagarna. Lotta har jobbat många år med barnlitteratur och Ivar är i grunden arkivarie och han jobbar också på Tygelsjös bibliotek. De finns med oss för att förmedla sina bästa boktips och sin bästa inspiration för att vi ska läsa fler böcker.